Het lijkt in de genen de zitten…

* Note: Het onderstaande stuk is een fictief geschreven verhaal. In opdracht van de Hogeschool van Amsterdam ben ik gevraagd om een krant voor de toekomst te ontwikkelen met daarin onder andere een necrologie over een belangrijk persoon. Alles wat in het onderstaande stuk beschreven staat, berust op fictie en kan dus absoluut niet als waarheid aangenomen worden.

WilliamDe koning van Engeland, William Mountbatten-Windsor, is verongelukt. Na zijn moeder, Prinses Diana (overleden 1997, auto-ongeluk, Parijs) en zijn vader, Koning Charles (overleden 2023, vliegtuigongeluk, Spanje), is Koning William de derde in het rijtje…

William is geboren op 21 juni 1982, als oudste zoon van Prins Charles en Prinses Diana. Hij komt ter wereld in het St. Mary’s hospital in Paddington, London. Na de hij gewone basisschool (Wetherby School, West London, red.) behaalt hij zijn diploma aan het College van Eton. Als vervolgstudie kiest hij voor geografie aan de University of St. Andrews in Schotland. Hij studeert af in 2005 op een scriptie over koraalriffen in Rodigues. Na deze studie begint hij een militaire opleiding en die hij afront in 2006.

In 2007 loopt de relatie tussen William en Kate Middleton op de klippen. De breuk duurt niet lang, want aan het einde van datzelfde jaar klaart het op tussen de twee en de relatie wordt begin 2008 een nieuw leven ingeblazen. Het koppel trouwt op 1 juli 2009.  Koning William draargt het huwelijk op aan zijn, in 1997 overleden, moeder. De trouwdatum vindt plaats op de verjaardag van de prinses in de St. Paul’s Cathedral in London. Hier zijn zijn ouders ook in het huwelijksbootje gestapt. Het huwelijk wordt gevolgd door miljoenen kijkers via het British Royal Internet Channel.

Op 23 maart 2011 komt het eerste kindje van Kate en William ter wereld. De dochter, die luistert naar de naam Louise Diana Cathrine Mountbatten-Windsor, zal de tweede in troonopvolging zijn. Na Prinses Louise volgen de kinderen Prins David Henry Charles (23 januari 2013) en Prinses Mary Elizabeth Frances (18 oktober 2014).

Na het overlijden van Koning Charles, in 2023, bestijgt William de troon. Hij wordt hartelijk ontvangen door het Britse volk. De liefdevolle eigenschappen die zijn moeder bezat, zitten duidelijk ook in de genen van William. ‘Mijn vader heeft een zeer zware tijd achter de rug. Ik zou het voor hem erg fijn vinden als liefdadigheidsprojecten wat vaker in de belangstelling komen. Mijn vader werkt hier heel erg hard voor’, was  ooit zijn commentaar over de negatieve aandacht die de pers aan zijn vader schonk na zijn overspel en huwelijk met Camilla Parker Bowles.

Het jachtseizoen van 2037 wordt op een zeer speciale wijze geopend. Koning William en zijn broer Prins William zijn ouderwets te paard met een aantal honden en uitgerust met oude geweren. Voor het eerst sinds jaren was de pers uitgenodigt om deze bijzondere opening bij te wonen. Vanaf een afstand flitsen de fotografen bij het eerste schot van de koning. Door alle flitsen schrikt het paard waar de koning op zit. Door onverwachte bewegingen van het beest verliest de koning zijn evenwicht en komt zeer ongelukkig ten val. De val op zich is niet fataal, maar de koning wordt kort na de val vertrapt door het paard, waarbij de schedel breekt en dit de dood als gevolg heeft. Zijn broer, prins Harry, heeft nog gepoogd hem te redden, maar dit had geen resultaat. Volgens de doktoren is de koning na de trap van het paard vrijwel direct overleden.

Koning William Arthur Philip Louis Mountbatten-Windsor is 54 jaar geworden.

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.