Designingreep in een publieke ruimte

Voor de tweede opdracht van Public Design moeten we een publieke ruimte re-designen.

Ik heb samen met Martijn van den Heuvel en Francette Broekman een team gevormd en wij hebben de naam Trinnovation bedacht.

Wij zijn van plan om de Gooische Brink in Hilversum eens flink onder handen te nemen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat de Gooische Brink eigenlijk vrijwel niets uitstraalt. Er is nog niet zo lang geleden wel een extra pleintje opgekomen, maar dit heeft niets toegevoegd aan het geheel. Er blijven geen mensen hangen en er is weinig tot geen leven. Het is meer een oversteek ruimte dan een gezellig plein. Het enige moment waarop het plein een beetje opleeft, is wanneer er evenementen plaatsvinden en dat is slechts een paar keer per jaar. Wij willen dit plein zo presenteren dat deze het gehele jaar levend is.

Het issue waar wij ons op gaan richten is Individualisme. Mensen komen niet samen op het plein en racen als het waren er snel overheen. Wij willen proberen dit individualisme om te zetten naar gezellig samen zijn. Want dat is het leuke van plein.

img_2872.jpgimg_2874.jpgDe Gooische Brink

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.