Media Profiel en Taal

Profiel

Een wekker rinkelt. Geen ouderwetse met van die bellen. Het rinkelen is hier ook maar een verwijzing naar die echte bellen. Het is een telefoontje met een muziekje. Als je het mij vraagt is dit een prettigere manier van wakker worden.

‘s Morgens gaat de televisie aan. Soms MTV, soms het journaal en soms een serie. Je gewoontes veranderen. Vroeger was het vooral de radio waar ik naar luisterde. Misschien omdat de televisie in mijn kamer is komen te staan. Ja dat zal het wel zijn.

De reis naar school gaat gepaard met korte gesprekjes met een vriendin. Soms neem ik de gratis krantjes even met haar door die ik toevallig vind. Reis ik alleen, dan vermaak ik mijzelf met mijn iPod waar mijn muziek verzameling uit knalt.

Op school luister ik naar de docent, brainstorm ik in een groepje over een opdracht of zitten ik de tussenuren uit. De laptop speelt een centrale rol in dit geheel.

Ik denk dat over het algemeen mijn laptop een grote rol speel in mijn dagelijks leven. Wat is het eerste wat ik aanzet bij thuiskomst? Juist, mijn laptop. Vaak op de achtergrond staat er muziek op. Waar dit vandaan komt kan verschillen. TV met een muziekzender of mijn ‘grote’ computer waar ik mijn muziek op heb staan.

‘s Avonds is het vooral de televisie waar ik naar kijk. Een serie, documentaire, het nieuws, soms een vreselijke soap. En soms, heel soms, dan lees ik ineens een boek. Alleen, vaak kom ik niet verder dan een paar pagina’s.

En als afsluiter, waar we ook mee begonnen, wordt de bekende telefoon ingezet als wekker. Sommige dingen zullen wel altijd blijven.

Taal

Taal is als een kabbelende beek met woorden.

Schrijven is als een dam bouwen in deze beek. Je stuurt de taal een bepaalde richting op.

Spreken is gebruik maken van de kennis, opgedaan uit de kabbelende beek.

Luisteren naar de verschillende geluiden van de kabbelende beek.

Lezen is kijken naar de route die de kabbelende beek aflegd.

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.