Logos, Ethos, Pathos

Logos

De televisie is niet meer wat het geweest is. Bij het zappen kom je voornamelijk langs commerciële zenders. Wat je daar vooral tegenkomt zijn de reallifesoaps, de schaatsende bekende Nederlander en laten we vooral de dominosteentjes niet vergeten. Nee, er kan langer, nee beter, nagedacht worden over een concept. Iets met meer inhoud en diepgang. Een mooie documentaire. En dan bedoel ik niet een docusoap over het leven van een pas begonnen zanger die zijn carrière alvast vastlegt, maar een echte documentaire. Met mensen die iets betekenen. Iets over geschiedenis, een land of een manier van leven in een andere cultuur. Kortom: Iets waar we nog wat van opsteken.

Ethos

We zappen tegenwoordig van kanaal naar kanaal. Wanneer blijven we nou hangen bij een echt goed programma? Nou ik kan je vertellen: vrij weinig. Er moet gekeken worden naar onzinnige programma’s over pas begonnen sterretjes, of juist de ontwikkeling van een ster. Nou kun je mij een hoop wijsmaken, maar niet dat je hier wat van opsteekt.

Pathos

Vreselijk hoe vaak ik wel niet langs een programma zapp dat gedoemd is te mislukken. Het is toch erg dat men zich zo voor schut zet? Ik zou het in ieder geval verschrikkelijk vinden als ik een bekende zie bij de audities van Idols. Nee bedankt!
Ik ga liever op zoek naar een bekende de op de aftiteling van een documentaire staat. Dan weet ik zeker dat die aan een nuttig en informatief programma heeft meegewerkt. Daar kan ik mijn respect wel bij kwijt.

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.