Saving yourself

En dan merk je ineens hoe belangrijk het is om een beveiliging op je internetverbinding te hebben.

Mijn vader had nooit een wachtwoord op zijn internet zitten. Waarom niet? Omdat hij dat onzin vond. Het maakte hem niet zoveel uit dat andere gebruikers van zijn verbinding konden snoepen. Hij vond het zelfs ontzettend loyaal van hem.

Mac-Pro

Hij had een nieuwe computer gekocht (inmiddels alweer bijna 8 maanden geleden). Een prachtig ding en ik ook ik was meteen verliefd!

Bij het aansluiten ging er even wat mis met de verbinding, maar dat had hij zelf opgelost! Trots als hij was, heeft hij me dat verteld. Een klein detail…Zijn modem had ineens een andere naam…Dat is wel apart…maar ach! Het werkte en dat was het belangrijkst.

De tijd verstreek. Het gebruik van zijn nieuwe computer werd moeizamer. Bij grote projecten kreeg hij de melding dat zijn werkgeheugen vol was…en hij heeft 4 gig werkgeheugen! Dat is dus raar.

Vorige week heeft hij iemand laten komen en die heeft het nagekeken. En wat bleek…een hacker! Gelukkig niet eens met kwaad in de zin, want hij heeft niets van zijn computer genomen. Maar waarschijnlijk werd er heel veel gedownload en dit nam onwijs veel werkgeheugen in beslag. Wie het is weten we niet. Maar dat verklaard dus wel waarom de naam van het modem ineens veranderde.

Dus beveilig je netwerk. Niet alleen om te voorkomen dat mensen op jouw kosten kunnen internetten, maar ook vooral om hackers buiten de deur te houden. Wij hadden eentje die gewoon gebruik maakte van onze verbinding, maar voor het zelfde geld, tref je er eentje die kwaad in de zin heeft!

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.