Één euro vergoed…

Ooh wat kan ik me kwaad maken om die zorgverzekering… :protest:

Ik vond het juist aardig dat de no-claim ingevoerd werd. Dan gebruikte ik wat ik nodig had, en de rest kreeg ik weer terug. Netjes wel. Ik doe namelijk mijn best om zo gezond mogelijk te leven. En de no-claim zag ik als een soort beloning daarvoor :sortof: .

Dat ze dat afschaffen…nou ja…jammer, maar geen drama. Wat ik wel erg vind, is dat ze het eigen risico verplicht hebben.

A het is voor de mensen die vaak medicijnen slikken of een ziekenhuis bezoeken stom dat ze daar nou ineens eerst 150 euro voor neer moeten leggen (al zal dat soms een schrijntje zijn van wat zo’n ziekenhuisbezoek kost, maar daar gaat het niet om).

B voor mensen die afentoe wat nodig hebben (like me…), heeft een verzekering niet eens meer nut. Er wordt namelijk van je verwacht dat je het zelf maar betaald.

Ik vind het echt erg! Ik krijg het gevoel dat ik voor jan joker verzekerd ben. :juggling: Je zou bijna roekeloos gaan leven. Krijg je een ongeluk, naja dan heb je in ieder geval nog wat waar voor je geld.

Want komt het totaal van je medicijnen of wat je ook aan zorg nodig hebt op 151 euro? Dan krijg je wel 1 euro vergoed? :shock:

Zo ja, zouden ze dat dan in één keer storten of in termijnen? :chinrub:

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.