Hard werken loont…

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de vorige twee wedstrijdverslagen heb laten liggen…Tijdgebrek, de tijd er niet voor genomen, vergeten, er zijn allerlei excuses die nu in mij opkomen, maar dat heeft niet echt zin, ik ben gewoon nalatig geweest. Vandaar het meest recente verslag en daarmee ook meteen een goedmakertje!

picture-6

SBU Dames 3 – Dunckers Dames 2

Een mooie wedstrijd waarin we hebben laten zien dat we heus wel kunnen basketballen.

Een zondag in Utrecht. Meestal niet onze sterkste dagen. In de vorige competitie lieten wij op dit veld de winst liggen met 1 punt. Nu waren we dat echter niet val plan! En dat lieten we goed merken in het eerste kwart. Door een sterke verdediging werd beloond en met een paar goeie acties richting de basket wist ik zelf drie maal twee vrije worpen in de wacht te slepen. Tot mijn grote spijt gaf mijn adrenaline niet genoeg kracht en miste ik alle zes de schoten. Niet getreurd, we gingen verder! Het lukte Milou om er twee keer een driepunter in te gooien en in de slote minuut was het Louza die ons nog aan twee punten hielp! Een mooie opening met 11 punten voorsprong.

Dit wilden wij vasthouden en we besloten dit ook te doen. In de verdediging ging het prima en iedereen deed erg goed mee in de aanval. Doordat er een strakke man-to-man verdediging tegen ons was, kregen wij behoorlijk wat kansen om spelletjes te spelen. Ook de fast-break ontbrak niet aan de aanval. In de 7e minuut wist Milou van een veel te grote afstand toch een balletje raak te schieten waarmee zij de derde driepunter in de wedstrijd op haar naam mocht schrijven. De minuten daarna wisten wij te voorkomen dat SBU geen enkel puntje meer maaktte, met als resultaat dat de ruststand stond op 15 – 39. In ons voordeel uiteraard.

Het cruciale kwart goed doorlopen

Na een kleine pauze stond het derde, en voor ons oh zo cruciale, kwart voor de deur. We startten met de basis en zijn van plan verder te gaan vanaf waar we gebleven waren. Strakke verdediging, spelletjes, hier en daar een fast break en de voorsprong uiteraard behouden.

Een goed resultaat, want SBU slaagde erin slechts zes punten te maken. Wij daarentegen hadden het netje gevonden en gooiden er 17 raak. Ook Luza wist de basket weer met goed gevolg te vinden en in Agnes was Speedy Gonzales ontwaakt. Milou, Wendelijn en Pascal waren de anderen die het netjes wisten te bereiken. Een vrije worp, een lay-up of een drietje, het leek Dunckers makkelijk af te gaan.

Het laatste kwart gingen we in met het scorebord op 57 – 21. Ondanks onze goede verdediging kwamen de tegenstanders er net even iets teveel door. Was het de vermoeidheid die toesloeg? We weten het niet. Onze mazzel was dat er veel ballen van hun kan misten, waardoor wij weer een voordeel hadden met rebound en onze eigen aanval. Een samenwerking tussen Wendelijn, Pascal en Milou zorgde uiteindelijk voor een prachtige eindstand waar we trots op mogen zijn.

Eindstand: 33 – 71

Hieronder de scores. Na drie keer checken kwam ik nog steeds op 72 punten voor ons…

Milou:  30
Wendelijn: 14
Pascal: 9
Agnes: 7
Louza: 6
Rianne: 6
Wendy: 0 (0/6 vrije worpen)

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.