Stoppen? uhm…nee!

Ik kreeg even een hartverzakking, maar hield me keurig en besloot eerst maar eens verder te lezen

Ik was voor school op diverse websites aan het kijken en zag op de website van MTV staan “MUSE stopt”. Huh!!? Dacht ik. Stoppen? Sorry maar dat kán en mág gewoon niet. Ik lees het stukje eronder.

muse

De Britse rockband Muse heeft aangekondigd dat hun nieuwe album tevens hun laatste album zal zijn!

‘Diehard Muse-fans’ niet getreurd! Dit betekent namelijk niet dat zij zullen stoppen met hun succesvolle muziekcarrière, integendeel! De rockers zijn namelijk van plan om alleen nog maar singels uit te gaan brengen.

Muse wil in plaats van een album, elke maand een aantal nummers uitbrengen. Aan het eind van het jaar willen ze dan wel een ‘best of’-album uitbrengen. Eigenlijk dus hartstikke goed nieuws voor de fans, elke maand nieuwe nummers om door je speakers te blazen!

Bron: Website MTV

Kortom; niks stoppen. Ze maken eerst de nummers en vervolgens maken ze daarvan een album. Het traject omgedraaid! Eigenlijk vind ik het stiekem wel leuk. Het traject wordt omgedraaid. Ze maken een hele zooi nieuwe nummers en je wordt elke keer weer verrast met èn nieuwe muziek èn een clip. En aan het einde heb je dus een mooi album vol met nummers. Leuk bedacht!

Kostbaar

Als we er van uitgaan dat we de muziek van MUSE allemaal legaal kopen (digitaal of “analoog”), dan zal blijken dat dit een duur grapje is. Om alle nummers te krijgen moet je dus alles aanschaffen en kun je niet wachten op het album (want wie weet mis je dan een heleboel nummers). Want een echte fan wil alles hebben natuurlijk.

Succesvol

Een “best-of”-album aan het einde van het jaar. Leuk idee, maar stel dat geen enkel nummer succesvol is, krijgen we dan een leeg album? Of misschien een album met twee nummers, omdat er maar twee knallers inzaten? We gaan het meemaken. En stel, ze brengen vier nummers per maand uit. Dat zijn 4*12=48 nummers… en bij een succes van álle nummers dan krijg je meteen een 4 dubbel cd! Eigenlijk ook wel leuk! Maar misschien beetje teveel van het goede.

Stoppen? Ammehoela!

MUSE stopt dus niet. Een publiciteitsstunt. Wel leuk. Even alles over een hele andere boeg gooien. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken. Voorlopig is het nog niet zover, want in het artikel stond dat er eerst nog een nieuw album uitkomt. Tenzij ze daarmee Black Holes and Revelations bedoelen…maar dat zal wel niet, want zo nieuw is die niet meer.

1_550

Daarbij denk ik dat ze gewoon blijven optreden. Dat is natuurlijk het doel van een artiest, je gemaakte materiaal vertonen voor grote massa’s publiek. En daar ben ik ook altijd van de partij, want waar MUSE optreedt, ben ik eigenlijk altijd wel bij! Ik heb ze nu zo’n 10x gezien en heb ze zien groeien in hun optreden. Ik denk wel dat hun optreden op Pinkpop 2007 het hoogtepunt was. Zo’n mooi show, met zoveel licht, energie en bombastische nummers, dat is bijna niet te overtreffen. Maar dit riep ik elke keer, en telkens werd ik weer opnieuw verrast door mijn helden, want dat zijn ze echt wel.

We gaan het meemaken. Ik ben heel benieuwd naar het concept van de singels en best-of album. Elke maand iets om naar uit te kijken! Hoe fijn is dat!

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.