Groen licht voor ons!

Dunckers DS2 – Green Giants DS1

basketball

De nummer 1 stond op het programma. De eerste punten hadden wij al kado gedaan. Wij moesten helaas de uitwedstrijd tegen hun afzeggen wegens logistieke problemen. De groene giganten, want dat waren het, hadden ons onderschat. Het werd een spannende wedstrijd waarin wij goed te leiding namen en de winst op onze naam mochten zetten.

De verdediging was goed. Een zone zorgde ervoor dat de groene partij veel moest schieten. Dit bleek in ons voordeel, want er ging veel mis. Ook de ballen die onder het bord genomen werden vielen niet. Veel rebounds waren voor ons, waardoor we mooie aanvallen konden spelen. Rianne wist een paar mooie scores te maken en uiteindelijk bracht het eerste kwart ons op een kleine voorsprong van 4 punten. 10 – 6 stond er op het scorebord.

Gestaag gingen we door

We werden enthousiast waardoor we de aanvallen veel te snel gingen spelen. De voorsprong hielden we vast, maar de vermoeidheid sloeg toe. Suz liet ons in een tim-out ook even weten dat het misschien handig was om rustigere aanvallen te spelen en op die manier de rust weder te laten keren. In de verdediging lekker fel en in de aanval weer even uitrusten. Dit werkte wel, maar doordat we aardig wat kansen kregen werd de aanval nog niet volledig rustig uitgespeeld.  Wel speelden we de aanvallen goed, waardoor we de voorsprong wisten te behouden.

Rust: 22 – 14

The usual crucial

Het derde kwart. Dit blijft voor ons toch een cruciaal kwart. Na een rust, dit keer een wat kortere door uitlopen van vorige wedstrijden, is het even lastig om weer op gang te komen. Het werd weer spannend. De lange dames van Green Giants wisten meerdere malen de bucket in te komen, waardoor een rebound toch al gauw voor hun was. Onze mazzel was, dat de shooting skills van deze dames niet heel goed waren. Eventjes ging het mis, maar we wisten ons goed te herstellen en terug te komen naar 11 punten voorsprong.

Het laatste kwart was aan de beurt. Het was nog niet klaar, want er kon nog van alles gebeuren. Concentratie dus! We zaten er lekker in en wisten er allemaal wel wat scores in te gooien. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een mooi pass-je van Milou naar Wendy en ging de toeter nadat de eindscore gemaakt was.

Een zeer leuke en goeie wedstrijd, waarbij we de nummer 1 eens even flink hebben laten zien dat wij niet voor één gat te vangen zijn.

Eindstand: 54 – 33

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.