Erfgoed in klas VWO3

Dinsdag en gisteren ben ik op bezoek geweest in Beverwijk. Het Kennemer College. Samen met mijn collega heb ik al een workshop gegeven aan twee docenten en afgesproken was, dat ik bij twee lessen zou assisteren. De biologie- en wiskundeles van VWO3 werd volledig besteed aan pOMP. Het was een succes! Binnen twintig minuten waren alle leerlingen aangemeld bij Entree en gingen ze aan de slag. Voor de meesten ging het eigenlijk vanzelf. De docent had de hand-out van de workshop gekopieerd en dat gebruikten de leerlingen als handreiking. Het was leuk om te zien dat de leerlingen ieder een eigen manier van werken hadden en dat zij ontdekten dat het niet een kwestie was van “google-en”. Aan het einde van het eerste lesuur hadden de meesten al een flink stuk van hun werkstuk af! Het tweede lesuur werd gebruikt voor een stukje feedback en de afronding van het werkstuk.

De leerlingen hebben goed gewerkt en goede inzet getoond. Het was echt heel leuk om bij de twee lessen te zijn en de leerlingen te zien werken met pOMP.

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.