Terug naar Terschelling…

Zo, wat een wereldvakantie was het toch! In de maand juli was het precies 2 weken prachtig weer. Laat ik nou het geluk hebben dat ik precies die twee weken op een eiland mocht vertoeven! Het was weer eens tijd voor een uitgebreide luilekkervakantie op Terschelling! Samen met de familie Perdijk, Anneloes en Seth gingen we twee weken kamperen op de camping Staatsbosbeheer West-Terschelling. Een heerlijke camping lekker dichtbij het dorp! Veel bekenden weer “herontmoet”, uitgerust, gefeest en geluierd! Gelukkig hebben we de foto’s nog!

De aankomst was nog wel even spannend. We hadden afgesproken om tegelijk de boot van 15:00u te nemen. Is wel zo gezellig om ook daadwerkelijk gezamenlijk de vakantie te beginnen. Ik nam mijn eigen fiets mee en zou met de trein gaan. Helaas gooide de NS nog roet in het eten door hun welbekende vertragingen…Het waren spannende tijden! In Amersfoort had ik mijn aansluiting gehaald, maar ik werd geweigerd door meneer de conducteur, omdat ik gefietst had op het perron…(nietes…ja echt!). Vervolgens reed in Leeuwarden de aansluiting naar Harlingen voor onze neus weg (terwijl we nog gebeld hadden met het verzoek tot wacht i.v.m. de boot…). In de trein naar Harlingen hebben we (ik en nog zo’n 12 andere medereizigers) als een gek met Rederij Doeksen gebeld om de boot 10 minuten te laten wachten, zodat iedereen meemocht. Het plan werd dat ik als eerste uit de trein zou stappen, als een malle naar de terminal zou fietsen en vragen of de rest van de mensen ook nog meemocht. En wat denk je? HET GING! Een knul scande op z’n dooie gemak mijn kaartje, waardoor de rest van de mensen genoeg tijd had om aan boord te klimmen. Mijn fans stonden al op de boot en moedigde me aan (plus nog een aantal mensen op de boot die ik niet kende!). Uiteindelijk gehaald op het nippertje! En ik had nog een privéplek voor mijn fiets ook! Wat wil je nog meer! De vakantie kon nu al niet meer stuk! Alle credits voor Rederij Doeksen! Wat een superservice! Top! Daar kan de NS nog een puntje aan zuigen…

001_racen002_priveplek

Linksboven: Ik aan het racen | Rechtsboven: Mijn privéstandplaats voor mijn fiets
Linksonder: Mijn fanclub zal al op de boot 😀
| Rechtsonder: Stef Stuntpiloot spelen!

Op de boot was het meteen gezellig! Ik leerde Seth opnieuw kennen (drie jaar geleden ontmoet met dezelfde groep) en Peter had een nieuw spel gekocht. Stef de Stuntpiloot. Al gauw bleek dat we een trend hadden gezet, want binnen no-time zat onze tafel vol met kinderen die fanatiek aan het spelen waren (en hun dankbare ouders eromheen). Heerlijk, onder het genot van een biertje, zitten toekijken!

004-_fanclub003_stefstuntpiloot

In de haven stonden Ankie en Nico al aan de kade om ons aan te zwaaien (tegenovergestelde van uitzwaaien :P) Ze hadden een auto meegenomen en namen onze bagage aan. Wat een luxe! Meer luxe stond ons te wachten op de camping, want wat bleek, onze tenten waren allemaal al opgezet! Ik hoefde alleen nog maar wat aan te spannen en mn luchtbed op te blazen en klaar! Heerlijk! Topservice!

004_onzeplek

Al gauw voelde ik me weer volledig thuis! Eigenlijk meteen al! Een beetje hangen, en genieten van het zonnetje, alles inrichten, boodschappen doen en natuurlijk kennismaken met nieuwe mensen en oude bekenden. ‘s Avonds werd natuurlijk Stef Stuntpiloot er weer bijgehaald en werd er fanatiek gespeeld! Onze eigen Coos (de boswachter haha, ik kan het niet laten!) was inmiddels ook aangeschoven en onder het genot van een biertje ging het er afentoe ruig aan toe! We werden ook regelmatig gevraagd om rekening te houden met de kinderen die zo langzamerhand allemaal naar bed gingen. En braaf als wij zijn, doen wij dat ook!

005_sspcamping

Natuurlijk werd de eerste avond meteen het nachtleven van West-Terschelling verkend. Dit bleek nogal een deceptie. De OKA18, waar we al jaren komen, was uitgestorven! Een klein groepje rokers zat buiten en binnen was het vrijwel leeg. Erg jammer, maar wij maakten ons eigen feestje wel!

Seth en Vincent zijn een leuk duo wanneer het aankomt op gitaarspelen. De hele vakantie pingelden zij diverse deuntjes. Why Georgia van John Mayer heb ik uitgeroepen tot Terschelling Anthem 2008! Helaas heb ik perongeluk het filmpje gewist…niet handig nee…gelukkig wel wat fotootjes genomen, maar ja…daar hoor je geen geluid bij 😉

006_sethvincegitaar

Ik had een nieuwe camera gekocht voor ik op vakantie ging. Tijd om die eens flink uit te proberen! Ik heb in totaal zo’n 600 foto’s gemaakt! Hieronder een kleine selectie. Ik moet nog erg leren met instellingen om te gaan, maar dat komt vast helemaal goed!

007_nieuwecamera
Klik voor vergroting

Natuurlijk zijn er ook diverse bezoekjes aan het strand geweest! Wat hou ik toch van het strand! Heerlijk! Beetje in het zonnetje liggen, beetje zwemmen, muziekje, ships en drinken erbij! Afentoe even actief doen en daarna weer chillen. Ja hoor, ik kan zo een hele middag op het strand liggen. Helaas kan dat pas vanaf een uur of 2, anders verbrand ik gewoon levend! Maar dan nog! Heerlijk! En niet alleen ‘s middags, maar ook ‘s avonds. Even de zonsondergang bekijken en vervolgens lekker aan de jutter! Genieten. Een kleine impressie hieronder.

008_strand008_strand2
Klik voor een vegroting

Een avondje Braskoer zit er ook altijd in. Dit jaar wat minder dan andere jaren (welgeteld één keer zijn we binnengeweest…), maar het was toen wel gezellig. Ik heb zelfs op een podium gedanst! Applaus zou ik zo zeggen! Ja het was een geslaagd avondje en nu ik er zo over nadenk, waren die knulletjes aan het einde van de avond gewoon te zielig voor woorden..dat ik me daar zo druk om gemaakt heb…kijk naar de foto’s en je ziet hoe gezellig het was!

009_bras
Klik voor een vergroting

Ook heb ik mijn verjaardag vast gevierd! Ik wilde ook weleens op het podium bij Hessel staan en besloot mijn vriendinnen uit te nodigen voor dit mooie evenement! Een weekendje kwamen ze langs en dat was erg geslaagd! Lekker pizza en tapas gegeten, gedanst en meegebruld met de muziek bij Hessel, op het strand gelegen en gigantische onweersbuien overleefd!

010_jaardag
Klik voor vergroting

Wat natuurlijk niet overgeslagen kan worden, is het barbecueën! Peter en Paul hadden voor een mooie lading vlees gezorgd en aan brood en salades ontbrak het ook niet. Seth had nog een vriend en vriendin uitgenodigd en die vergezelde ons tijdens het eten. Een gezellige boel.

011_bbq
Klik voor een vergroting

Omdat we wel eens wat anders wilden, hebben we een zooi pizza’s en spare-ribs gehaald bij de WigWam en zijn we aan het Groene Strand, bij zonsondergang, al het voedsel op een heerlijke manier wezen verorberen. Het was me een partij gezellig! Zeker voor herhaling vatbaar!

015_pizza
Klik voor een vergroting

Omdat ik op de boot altijd bedenk dat ik nog steeds een keer foto’s van de Brandaris wil maken, maar dan aan vanaf het uitkijkpunt aan de achterkant, heb ik dit keer eens mijn wekker gezet, zodat dit er ook echt van zou komen. Het was echt superleuk om te doen! Ik heb heerlijk met mijn nieuwe camera kunnen spelen en een aantal mooie plaatjes geschoten. Hieronder een kleine impressie van het resultaat. Er valt duidelijk nog veel te leren!

016_brandaris
Klik voor een vergroting

Langzaam maar zeker vertrok iedereen weer richting huis. Een hele zooi uitzwaai-foto’s kan dus ook niet uitblijven. Ik ben met Anneloes als laatste weggegaan. We hebben eerst nog een heerlijke avond bij Hessel gehad. Meiden onder elkaar! Geen mannen, just the two of us! Naja mannen genoeg bij Hessel, laat ik dat niet vergeten te vermelden. Wat een heerlijke avond was het! Echt genoten van de muziek, het bier en natuurlijk mijn lievelingsbarkeeper. Een mooie afsluiting van de vakantie! Ik had mijn tent al helemaal ingepakt en heb de laatste twee nachten bij Anneloes geslapen. Erg gezellig en we hebben ook enorm gelachen!

012_tentweg

Op de boot hebben Anneloes en ik nog snel een potje Kolonisten van Catan gespeeld. Bij de Bijenkorf had zij een weggooi-spel gekregen. Ik heb gewonnen! Op het nippertje, want Anneloes stond in eerste instantie de hele tijd voor, maar ik heb haar toch nog ingehaald! Yeah!

013_catan

Tot over een hele lange tijd, want ik ga eerst naar Engeland en dan ben ik er, als het een beetje meezit, pas weer volgend jaar zomer! Wat zal dat afzien worden! Een jaar lang zonder Terschelling…Hoe overleef ik dat! Ik moet maar veel terugdenken aan deze vakantie! Het was weer geweldig!

014_wegdoei

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.