Hej!

Voor iedereen die zich inmiddels afvraagt of ik niet ondergesneeuwd ben (in dit geval letterlijk en dus niet vunzig op te vatten :P): Ik ben goed aangekomen! Het contract is zojuist getekend en het internet is aangevraagd! Ik woon officieel voor 5 maanden in Sundsvall!

Ik hou een offline blog bij die ik van de week even zal posten hier (als ik op school achter een computer zit of eerder internet heb dan verwacht)

Kort nieuws:

 • Het is hier KOUD!!! Gisteren was het -13 en vanmorgen zelfs -22! Vandaag op school vertelden ze dat het een unieke temperatuur is voor deze tijd van het jaar. M’n benen en wangen vriezen eraf…De rest niet, wat betekent dat ik een uitstekende jas EN muts heb! Er ligt behoorlijk wat sneeuw, maar de gladheid valt mee.
 • De eerste huisgenoot die ik tegenkwam was een enorme hond! Ik schrok me kapot en moet erg wennen. Daarnaast wonen er twee meisjes, waar ik er eentje van heb ontmoet. Een stil verlegen meisje, maar wel aardig. Ik mag hun spullen gebruiken (woonkamer, tv, playstation (:D), borden, bestek, kopjes e.d.)
 • De Uni is ongeveer 20-30 minuten lopen (vandaag, omdat we het moesten zoeken duurde het wel 40 min.). Er is een tussendoor-weggetje, maar die krijg ik nog te zien. Het gebouw is erg mooi en er zijn een paar leuke (aparte) dingetjes binnen!
 • Gisteren zijn we met het grote deel van de HvA-ers even wat wezen eten, 59 kronen (ong. 6 euro) voor een pizza en een blikje fris. Daarna de supermarkt ingegaan voor de eerste inkopen. Echt huge! Ze hebben ALLES en zelfs het merk Euroshopper, wat ook hier erg goedkoop is. Bob, er is zelfs een apart merk aan jou besteed πŸ˜‰ Ik zal eens kijken of je duur bent πŸ˜›

Nou dat is het even voor nu. Ik hoop zo snel mogelijk wat meer details te geven! Vanavond een feestje om fietsen e.d. te regelen. Exchange students die weggaan bieden dat zeer goedkoop aan. Altijd handig om een fiets te hebben, al durf ik het niet aan met al die sneeuw enzo…

HejdΓƒΒ₯!

Facebooktwitter

10 thoughts on “Hej!

 1. Hee! Klinkt goed! Dus je hebt een leuke hond nu? Cool! πŸ˜€ haha! Kan je alvast wennen voor als ik er een neem! πŸ˜‰ pak je lekker in en geniet ervan! (K) sophie

 2. Hee Wen!
  Gelukkig is alles goed gegaan! Wat is het koud daar zeg! brrrrrrrrrrr…..
  Veel succes met alles regelen deze dagen! en met het wennen aan de hond! haha!
  Liefs,
  Brechtje

 3. Hey!

  Tof om te lezen dat je goed bent aangekomen. Succes met het aanschaffen van de fiets. Als NLer in het buitenland hoor je die toch wel te hebben, ook al fiets je er uiteindelijk 0x op. (Ik ken iemand die in Wenen heeft gestudeerd en dr fiets had meegesleept, om hem vervolgens 6 mndn op slot te laten staan).

  Ben erg benieuwd naar de rest van je avonturen.

 4. Hey Wen,

  Fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen. Met hond bedoel je dan ook echt een hond of een kwal van een gozer? Wanneer beginnen je lessen?

  Ik houd je blog in de gaten voor alle nieuwtjes!

  liefs Daphne

  ps ik mis je nu al en ben stiekem ook een beetje jaloers.

 5. Hi Wendy!
  Leuk om te lezen hoe je de eerste dag in Zweden hebt gehad,
  Het is dus allemaal erg koud enz, ;p
  haha, gister de eerste dag werken zonder jou (vorige week was ik vrij)
  en het is echt stommm dat je weg bent, het duurt allemaal veel langer
  voordat alles een beetje klopt zeg maar πŸ˜‰
  maarja heel veel plezier in het koude Zweden, en ik blijf je verhalen natuurlijk lezen!
  kusje Anouk

 6. Ha die Wendy

  Ik ben blij dat je goed bent aangekomen. Je merkt wel dat ze nog erg achterlopen.
  KAN JE NIET EENS MET EURO’S BETALEN !? niet normaal.
  En die kou, daar ga je toch wel aan wennen?
  Nou veel plezier en hou ons op de hoogte.

 7. Hi,
  blij om te horen dat je goed aangekomen bent!. Wel koud zeg.
  he ik ben ff aan het checken voor vliegtickets maar waar heb jij vliegtickets van 40 euro gezien. ik kom ze namelijk alleen tegen van 400 euro. net iets te duur zeg maar…
  Geniet van je leventje en de feestjes deze week en spreek je snel.
  kus jets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.