Non-stop school vs. Vakantie!

Ik weet het, ik weet het. Ik zou iedereen op de hoogte houden van mijn werkzaamheden, mooie stapavondjes, uitjes en ander gespuis. Nou zou ik elke dag wel wat willen melden, maar helaas is het er door het vele schoolwerk niet van gekomen. Want dat was het hoofdthema van de afgelopen weken. School, projecten, magazine maken, filmpje editen, non-stop op school verblijven, m’n sociale leven naar de haaien…

Deze week was de laatste, en meteen ook absoluut de meest hectische, week. Het Exchange Magazine moest richting de drukker en de première van de film kwam steeds dichterbij. Hoe ik het allemaal heb kunnen managen is mij ook een raadsel, maar het is gelukt! De punten zijn binnen en het resultaat mag er wezen!

Ik heb regelmatig geswitched tussen het Magazine Project en Narrative Forms in Media. Afgelopen maandag was de top. ’s Morgens om half 10 arriveerde ik. Ik begon met het verbeteren van mijn artikelen en die van anderen. Wat een gepiel was dat! Elke keer dacht ik het perfecte artikel afgeleverd te hebben, dan was de kleur niet goed, of de letters te dik, het plaatje was te licht of het font was onleesbaar! Om half zes hielden we het even voor gezien en zijn we met een aantal wat wezen eten bij een prima kebab tent tegenover de Uni. Erg gezellig, kan ik wel zeggen! Natuurlijk moest er weer verder gewerkt worden. Samen met Anton heb ik me geïsoleerd van de rest d.m.v. een koptelefoon en zijn we muziek gaan beluisteren en componeren voor onze film. Hilarisch was dat! Anton is zelf nogal theatraal en dat leverde nogal wat lachsalvo’s op. Alles is uiteindelijk samengevoegd en tegen een uur of 3 konden we eindelijk de knop “Export” indrukken. 3 Uur ’s nachts welteverstaan… Uni is 24/7 open, vandaar. Het project MOEST af. De deadline stond op dinsdag 12:00u. We waren eigenlijk al lang klaar, maar mierenneukerijtjes heb je altijd. Maar goed, exporteren dus… “Remaining time about 14 minutes…” Dit viel mee. Voor deze momenten heeft Anton wel iets leuk uitgevonden, namelijk Rendering Fun. Rendering is het proces van het samenstellen van de hele film en Rendering Fun is dat je tijdens dit proces jezelf gaat vermaken. Wij zijn door het gebouw gaan lopen en andere groepjes gaan lastigvallen met onze aanwezigheid. Youtube filmpjes kijken, gek doen en vooral heel veel lachen. Echt Fun dus! Maar ja, het bleef wel midden in de nacht…Hoewel we daar ook niet zeker van waren, want het wordt dus niet meer donker hier…Toen we dus 100% klaar waren en we toch echt naar huis mochten om half 4 (nog steeds in de nacht ja…) was het dan ook al totaal licht. We waren onwijs moe, maar ongelofelijk trots op onszelf!

090526_klaar
Anton en ik om 3:39. Moe, maar trots op onszelf!

Ik lag om ongeveer 4 uur in m’n bedje om vervolgens 3,5 uur later weer vrolijk gewekt te worden voor de volgende deadline. Het magazine moest afgerond worden! De hele dag heb ik er met mijn brakke hoofd aan gewerkt. Kleuren, fonts, blokjes, stipjes en lijntjes toevoegen, verwijderen, vervangen en corrigeren. Priegelen dus! Maar wel leuk om te doen! Om vier uur (in de middag dit keer) was het dan zover. Het magazine werd samengesteld! Spannend! Een volgende deadline was gehaald!

090526_magklaar
De restjes van het magazine! Opgeruimd staat netjes!

Na nog zo’n 3500 worden op papier gezet te hebben voor twee production reports, was het dan echt zover: ik had vakantie! Gewoon klaar met school. Lang leve de lol! Heerlijk! Het enige wat er nog even moest gebeuren was de première van de korte films. Dit was leuk, want nu konden we het werk van anderen zien! Voor één film was de huiskamer van mij en Nynke gebruikt en wij stonden dan ook keihard op de credit-role (je weet je wel, de aftiteling aan het eind). Cool! Alle films waren goed gelukt! Grappig dat vrijwel ieder team wel ergens een microfoon of voet in beeld had staan die daar niet hoorde.

Donderdagavond stond er een gezellige tradeparty op de agenda. Met alle ladies van de Exchange groep gingen we spullen ruilen die we niet meer mee naar huis wilden nemen. Het was echt supergezellig, meiden onder elkaar! Leuk om zo alle dames nog even te zien! Veel eten en vechten om kleding en sieraden e.d. maar het was super! Ga de meiden van hier echt missen!

090528_tradingparty
Alle meiden bij elkaar!

Vandaag was de première op locatie. Annelies en Nynke hadden dit geregeld. In de bioscoopzaal van UNG-film (een organisatie die jongeren tussen de 16 en 24 jaar de kans geeft een film te maken) hadden we iedereen, die maar wilde komen, uitgenodigd. Het was een groot succes. De zaal zat goed gevuld! Iedereen was razend enthousiast. Onze acteurs waren er ook en voor hun was het de eerste keer dat ze de volledige film kregen te zien. Ze vonden het heel goed gelukt! Alle films zijn trouwens goed gelukt! Mochten jullie ze allemaal willen zien, bekijk dan vooral even deze link! (de films staan er nu nog niet op, maar wel de blogs van afgelopen weken!)

Na de première zijn we met z’n allen uit eten geweest. Erg geslaagd en het voordeel was dat we al het eten voor de helft van de prijs kregen! Twee drankjes en een hoofdgerecht kostte me daardoor slechts 88 kronen! Dat is omgerekend zo’n €7,50! Geen geld! De Kårhuset liet daarna ook niet lang op zich wachten. Een leuk spelletjes-systeem hadden ze daar uitgevonden: Alle biertjes kosten in eerste instantie dezelfde prijs. Wordt er van een merkt veel verkocht dan gaat de prijs omhoog. Wordt er weinig verkocht, dan gaat de prijs omlaag! Ideaal! Ik heb namelijk diverse coronaatjes voor 20 kronen en nog een paar, wat zwaardere biertjes, voor 26 kronen kunnen bemachtigen! Tussendoor zijn we nog wat gekke fotootjes wezen maken en gaan luisteren naar een bandje in de Stadshuset. Kortom, een topavond!

090529_premiere
Een korte compilatie van de dag 🙂

090529_premierediner
Peper en zoutstel…

090529_park1
Martijn’s instructie voor de foto: “Look like you see Wendy naked!”

090529_park2
Martijns instructie voor de foto nummer 2: “Look like you’re just coming out of a washingmachine…”

De vakantie is echt begonnen en die luid ik in met een bezoek aan Göteborg! Samen met 8 andere Exchangers vertrekken we morgen om 12u met de trein richting Stockholm en Göteborg en gaan we daar een aantal dagen flink uit ons dak! Ik heb er zin in!

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.