Singelloop 2011

De Dam tot Damloop was nog niet achter de rug of het volgende evenement stond alweer klaar! Precies een week later ben ik, gewapend met camera, verslag gaan doen van de Singelloop in Utrecht. Het beloofde ditmaal beter weer te worden dan vorige week. Dan kon ook bijna niet anders, want er viel aan de enorme regenval tijdens de Dam tot Damloop niet veel meer te verpesten. Inderdaad waren de weergoden ons beter gezind en hadden we een prachtige dag!

In de ochtend zag je langzaam het park Lepelenburg vollopen met sportievelingen die de 10 kilometer zouden gaan afleggen. Ook ditmaal deden er meerdere Agis collega’s mee. Omdat ik het leuk vind hoe kinderen met sport bezig zijn, heb ik besloten ook van de KidsRun een stukje vast te leggen. Zij horen er tenslotte ook bij! Het was onwijs leuk om te zien hoe de allerjongsten enthousiast meededen met de warming up en alles op alles zette om de 2 kilometer in een zo kort mogelijke tijd af te leggen. Heel aandoenlijk.

De grote mensen startten een uurtje later. De zon scheen fel en het was ook behoorlijk warm, maar dat mocht de pret niet drukken. Althans niet voor de meesten. Helaas is de hitte één man fataal geworden. Vlakbij de finish, het was nog een meter of 50, echt niet meer, stortte een man in elkaar en helaas is die niet meer opgestaan. Nooit meer. Heftig om te zien hoe het leven van een sportieve man zomaar over kan zijn. *

Ondanks de toch wel behoorlijke schaduw die de dood van de loper over het evenement heeft doen leggen, kan ik niet anders zeggen, dan dat het een geslaagde dag was. Ik heb veel leuke beelden geschoten en zelfs wat mensen kunnen interviewen. Hieronder kun je het filmpje bekijken wat ik gemaakt heb voor Agis.

* Omdat ik beelden had van het noodlottige ongeval, heb ik contact gehad met de familie. Na lang twijfelen heb ik de familie de beelden gegeven. Ze waren er blij mee. Dat klinkt gek, de beelden waren behoorlijk traumatisch, maar het gaf hun het gevoel dat er echt alles aan gedaan is om hun geliefde echtgenoot, vader en vriend in leven te houden. Ik hoop daarom ook dat ik heb bijgedragen aan een stukje verwerking van dit ondraaglijke verlies.

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.