XU12-1 laat zien dat ze het kunnen!

Het basketbalseizoen is weer begonnen, dus tijd voor nieuwe wedstrijdverslagen! Deze week een verslag van XU12-1. Het jeugdteam wat ik coach dit seizoen. De verslagen worden geplaatst op de website van de Dunckers.

Archipel XU12-2 – Dunckers XU12 [20 – 24]

De eerste wedstrijd tegen New Stars in Nieuwegein was al erg goed verlopen en heeft helaas geen verslagje van de coach… noem het nalatigheid, tijdgebrek, vergeetachtigheid of wat dan ook. Ik maak het vandaag helemaal goed!

Vorige week zondag was dus een zeer goeie inkomer. De eerste wedstrijd gewonnen met 21 – 52! Supergoed gedaan! Dit gaf het team zelfvertrouwen en dat hebben ze ook zeker in Culemborg laten zien.

Actiefoto Dunckers XU12-1 Archipel XU12-2

Foto: met dank aan Marian Ellens, de moeder van Koen Verloop

Het was even wennen in het begin. Archipel speelde ook in het geel en het was onduidelijk wie er dan voor reserve-shirtjes moest zorgen. We hebben dus gewoon in onze eigen tenues gespeeld. De broekjes van Archipel waren zwart en de kleur geel was net iets anders. En eigenlijk ging het best wel goed!

De eerste periode werd al duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren. Geen scores! Verdedigingswerk van onze kant zat strak in elkaar. De mannetjes waren goed afgesproken en deze werden ook goed verdedigd.

Maaren wist er als eerste doorheen te komen en bracht de score op 0 – 2. Boudewijn volgde als snel en maakte de 0 – 4. Nadat Jonas ons een goede voorsprong van 0 – 6 had gegeven, besloot ook de tegenpartij maar eens wat ballen raak te gooien. Één periode heeft zelfs de tegenpartij meer punten gescoord. Ze stonden voor. Maar Roemer wist er voor te zorgen dat we in ieder geval gelijk kwamen!

Een spannende ruststand met 10 – 10.

Er was nog niets aan de hand. Alles kon nog gebeuren. Natuurlijk lieten we het er niet bij zitten en ook in de tweede helft van de wedstrijd waren we strak aan het verdedigen. Kiki pakte aardig wat ballen af en hield deze goed vast. Ook wist zij op de juiste manier te passen, zodat er van onze kant gescoord kon worden.

Doordat de tegenpartij niet goed op de uitlijn lette, kregen we vaak de bal toegewezen. Uitnemen en verder spelen. Shola en Mehmet waren goed in ballen stelen. Daardoor konden er goede pogingen tot scoren gedaan worden.

Ondanks dat velen wat moe werden aan het eind van de wedstrijd is er heel goed verdedigd. De laatste score kwam van Bouke. Met nog maar een paar seconde op de klok kon er eigenlijk niets meer misgaan. Ook de tweede wedstrijd is gewonnen! YES!!

Eindstand: 20 – 24

En wat ook erg gezellig was is dat Dynthe mee voor de extra morele steun. Heel fijn dat je er was!

Scores:
Mehmet: 6
Roemer: 6
Boudewijn: 4
Bouke: 4
Jonas: 2
Maaren: 2

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.