XU12 geeft veel ballen aan de tegenpartij

Helaas, na twee wedstrijden winst, is het deze week niet gelukt. We misten Roemer en Jonas, twee lange jongens die we goed hadden kunnen gebruiken. Ook voor de wissels overigens. We hadden nu maar twee spelers op de bank. Dat betekende veel speeltijd voor iedereen, maar ook weinig rust. Ondanks het gemis gingen we er flink tegenaan. We hadden er zin in!

De eerste periode gingen we gelijk op. De verdediging werd goed opgepakt en de tegenpartij kon maar moeilijk scoren. Helaas had ook Jump IJsselstein de verdediging op orde en daardoor hadden wij wat moeite met vrijkomen.

Omdat we veel balverlies leden, werd het flink rennen om de verdediging strak te houden. Dit kostte erg veel van onze energie. In vier periodes speeltijd hebben we een score van 15 punten behaald. Gelukkig hebben we de score van de tegenpartij dichtbij weten te houden, zodat er nog van alles kon gebeuren!

Ruststand: 15 – 18

XU12 JumpIJsselstein 12-10-2013

Na de rust leek het wel of we geen puf meer hadden. We lieten de verdediging verslappen, door niet goed bij ons mannetje te blijven. Wanneer we de basket haalden, keken we niet goed naar elkaar, met als gevolg slechte passes en gooiden we de bal zelfs in het wilde weg. Hierdoor viel de bal te vaak in de handen van de tegenpartij. Ook waren de schoten helaas niet altijd raak en waren de rebounds vaker voor Jump IJsselstein. Wel deden we verwoede pogingen de bal af te pakken, of in ieder geval goed vast te houden. Een enkele keer lukte dat aardig goed.

Uiteraard lieten we ons niet kennen en we bleven proberen ballen tegen te houden. Helaas mocht het niet baten. Jump IJsselstein maakte dankbaar gebruik van onze slechte passes en liep ook regelmatig in één keer door naar de basket. De achterstand begon groeien. We waren op. Jump IJsselstein was duidelijk de sterkere partij en wist in de laatste twee periodes de bal twee keer zo veel in het netje te krijgen.

Eindstand 34 – 49 Volgende keer beter! We hebben goed ons best gedaan!

Scores:

  • Mehmet – 5 (waarvan één vrije worp raak)
  • Bouke – 8
  • Boudewijn – 2
  • Shola – 4 ( en twee vrije worpen, maar helaas mis)
  • Kiki – 2 (en twee vrije worpen, maar helaas mis)
  • Maaren – 8
  • Koen – 4
 En op het wedstrijdsheet is niet goed te zien wie de laatste twee vrije worpen heeft mogen maken. Kiki of Koen. Een hoop gekras en iets dat wat wegheeft van een 7. Één vrije worp was in ieder geval raak.
Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.