XU12 laat halverwege kansen liggen in IJsselstein

Jump IJsselstein had gevraagd of de wedstrijd verschoven kon worden van zaterdag naar zondag. Gelukkig kon vrijwel iedereen van dag wisselen, dus dat was geregeld. Helaas moesten we Jonas wel missen, want hij had al plannen voor de zondag.

Vol goede moed gingen we richting IJsselstein. We hebben de vorige keer van ze verloren, maar eigenlijk waren we dat dit keer niet van plan. Ook wij hebben inmiddels bijgeleerd.
En dat lieten we zien in de eerste helft van de wedstrijd. De openingsscore was voor Jump IJsselstein. Daar was Kiki het niet mee eens, dus dribbelde ze lekker door naar de basket en trok de score daarmee meteen gelijk met een mooie lay up. En zo ging het de hele eerste helft van de wedstrijd. Liepen wij een paar punten uit, dan haalde Jump IJsselstein ons weer bijna in. Als we nog iets sterker zouden gaan verdedigen, en dan met name de dribbelende spelers eerder af zouden stoppen, dan konden we het spel van Jump IJsselstein prima aan.

De ruststand stond in ons voordeel 17 – 19.

Helaas lieten we na de rust de verdediging iets zakken, waardoor de spelers van Jump (te) veel ruimte kregen. Onder de basket gingen vooral paarse pakjes in de rebound en keken de spelers in het geel nog een beetje de ‘bal uit de basket’. Doordat Jump IJsselstein lekker door kon dribbelen waren ze snel onder hun basket. Ook waren ze goed in het geven (en vangen) van langere passes. Dat in combinatie met dat wij niet goed bij onze man bleven, maakte dat Jump IJsselstein al snel een flinke voorsprong pakte.

In de aanval waren we veel te onrustig en lieten we ons opjagen door de tegenstander. Toch hebben we ook goede dingen laten zien, zoals uit dribbelen wanneer we in het nauw zaten en zorgen dat we de aanval opnieuw konden beginnen. We hebben een paar mooie schoten gemaakt en hier en daar goed samenspel laten zien.

Wat ik dit keer miste was onze strakke verdediging, waarmee we het de tegenstander altijd behoorlijk moeilijk kunnen maken. Nu stonden we niet genoeg bij onze man, waardoor lange passes resulteerde in een aantal scores tegen. Wat ik aan de andere kant weer wel zag, was dat er goede pogingen werden gedaan de tegenpartij in te halen en dat er in de bucket werd geholpen met de verdediging. Een goed punt, want dat betekent dat er een stukje inzicht is bijgekomen. En dat daar wat persoonlijke fouten bij kwamen kijken, vond ik eigenlijk niet erg. Dat betekent dat ze goed hun best deden.

Helaas was het niet genoeg voor vandaag. We waren gewoon elke keer net iets te laat in de verdediging en wat onrustig in de aanval, waardoor we de winst uit handen hebben gegeven.

Gelukkig heb ik als coach veel kunnen zien en heb ik genoeg ideeën opgedaan voor de komende trainingen!

Eindstand: 46 – 27

Scores:
Mehmet 12
Luca 6
Bouke 3 (één vrije worp raak)
Kiki 2
Shola 2
Maaren 2

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.