De Dunckers dames: niet echt vroege vogels

19 januari 2014 – S.B.U. DS2 Utrecht

Stiekem begon de wedstrijd van de week al een beetje. De uitwedstrijd tegen SBU was nog niet ingepland en moest ergens tussen gepropt worden. Deze zondag werd als optie gegeven, maar dan moesten we genoeg spelers hebben. Na wat discussie over en weer konden dan de meesten wel, hetzij met tegenzin, maar helaas moesten we het toch stellen zonder Sam, Melanie en Dynthe. De startklok zou staan op half 11 (‘s morgens ja… Op een zondag is dat vroeg) dus u begrijpt, het zou een mooie uitdaging worden.

We stonden er! Keurig op tijd. Zo op tijd, dat we best nog een keer hadden kunnen snoozen…

In het eerste kwart werd al duidelijk dat het lastig zou worden. Studenten stappen vaak door de week en niet in het weekend. De dames van SBU DS2 leken best wel uitgeslapen. We werden dan ook omver ‘geschoten’, want zij hadden de basket die wel alle ballen erin liet gaan. Fanny wist er twee maal door te komen en dat bracht het eerste kwart op 16-4.

De man to man verdediging werd al gauw ingeruild voor een zone. Helaas hadden we kijkers als scheidsrechters, want echt fluiten deden ze niet. Zo nu en dan voor de vorm. Af en toe werd er zelfs meer buiten het veld gespeeld dan binnen, maar dat werd allemaal gedoogd. Behalve toen Fanny wel binnen de lijntjes stond. Dat vond de scheids echt niet kunnen, dus floot hij het af. Hetzelfde met fouten, lopen etc. Niet veel gefloten, maar meer zo nu en dan. Al kan het ook een diepe zucht zijn geweest met de fluit in de mond…

Genoeg over de scheidsrechters. De ruststand gingen we in met 34-14.

Na de rust kwamen we wat meer los. Winnen was uitgesloten, maar het verschil beperken kon nog. Misschien nam dat de druk wat weg. De aanval was een stuk rustiger en de verdediging wat scherper. Gelukkig had SBU wat meer moeite met ballen raken, al zaten er nog steeds teveel in. Vergeleken met de eerste helft hielden we de schade binnen de perken en hebben we net voorkomen dat we gedubbeld zijn.

Thuis spelen we tegen deze dames zo’n 10,5 uur later op de dag. Zal dat in ons voordeel zijn? Laten we het hopen!

Eindstand 60 – 32

Scores
Fanny 8
Maan 8
Jose 6
Caroline 4
Suzette 4
Suzanne 2

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.