XU12 met winst van start

18 januari 2014 – Blue Arrows XU12-2, Hilversum

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie! We hadden er zin in en de stemming zat er goed in. Ook al zijn we als 2e geëindigd in de vorige competitie, we zijn wederom in de 5e klasse ingedeeld. Echt moeilijk gaan we het niet krijgen, denk ik, maar we moeten ook zeker niemand onderschatten.

Dat bleek wel bij deze wedstrijd. Blue Arrows maakte al in de eerste minuut de openingsscore, een mooie lay-up, eerlijk is eerlijk, en dat zette meteen de toon. We hebben twee maal van dit team gewonnen met een riante uitslag, dus dit kwam wel als een verrassing. Aan de Dunckers-kant werd minder strak verdedigd dan ik gewend ben, waardoor veel ballen verloren gingen. We hadden mazzel dat Blue Arrows verder nauwelijks ballen raakte.

In de tweede periode kwamen we op gang en sloten we het eerste kwart af met een goeie voorsprong, namelijk 22-4.

Toch verdedigde Blue arrows niet verkeerd, want we kwamen er veel minder snel doorheen. We keken niet goed, passten slapjes en vrije mensen werden overgeslagen. Soms gooiden we zelfs zomaar zonder te kijken een bal, waardoor deze in de handen van de tegenstander terecht kwam. Toch konden ook wij veel ballen onderscheppen, omdat de Blue Arrows passes niet al te strak gaf. Omdat men graag zelf wilde scoren, maakten we het onszelf af en toe wel erg moeilijk.

Ik had met het team afgesproken dat we tegen de Blue Arrows niet full court zouden verdedigen, maar dat we onze man bij de middellijn zouden oppakken. Niemand hield zich eraan, waardoor we wederom met z’n allen op een kluitje stonden te verdedigen. Niet handig, want dit kwart hebben we maar nipt gewonnen met 12 – 10. De totaalscore stond nog wel op 42-18 dus veel kon er niet meer misgaan, maar het leek er wel op of we wat lakser werden.

Ik heb in de laatste twee perioden gevraagd of het team wat meer op Kiki wilde letten. Zij staat vaak zo goed vrij en krijgt geen enkele bal. Hier werd naar geluisterd en ook wat mee gedaan! Daar werd ik blij van. En Kiki ook, want daarmee heeft ook zij de kans gekregen haar talent te benutten!

We hebben gewonnen, maar er kan nog veel geoefend worden op samenspel, verdediging en kijken naar elkaar. Zo’n makkelijke wedstrijd, daar kunnen we meer uit halen! Het was in ieder geval een leuke wedstrijd en we zijn zeer gemotiveerd om de komende wedstrijden ook te winnen!

Eindstand: 57 -24

Scores
Mehmet 14
Shola 10
Boudewijn 8
Maaren 8
Jonas 5 (1vrije worp raak)
Koen 4
Luca 4
Bouke 2
Kiki 2

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.