Voor XU12 komt het kampioenschap nu wel heel dichtbij

Onze tegenstander was een team waar we goed op moesten letten, dat wisten we al. S.V.O. had alles gewonnen en doordat wij de laatste wedstrijd tegen Silvertown Lions hebben verloren, stond S.V.O. op nr. 1 en sierden wij op de tweede plaats.

Dat we aan elkaar gewaagd zijn, bleek al in de eerste periode. Van beide kanten werd er goed verdedigd, maar wilden de scores niet vallen. Dit resulteerde na vier minuten speeltijd in een uitzonderlijke 0 – 0.

Uiteindelijk in de derde minuut van de tweede periode zat de eerste score raak. Van S.V.O., dat wel. Dat Bouke het hier niet mee eens was, bleek wel na zijn scores die er vlak na volgden. Hij was de beroerdste niet en besloot ons op een magere voorsprong te zetten. 4 – 2.

En toen kregen we het aardig te pakken. We verdedigden weer als vanouds, waardoor we konden voorkomen dat S.V.O. raak schoot, maar zelf konden we dankzij Roemer, Jonas, Maaren en Shola wel punten op onze naam zetten. In de rust stonden we dan ook goed voor met 14 – 7.

Meestal voelen we ons al de winnaars als we halverwege goed voorstaan en daardoor laten we onze mannetjes er te vaak door. Ditmaal werd ik aangenaam verrast en bleek dat mijn dame en heren hun strakke verdediging goed vasthielden en in de aanval goed samen speelden. Al maakten we het ons soms wel erg moeilijk door in een groepje verdedigers te dribbelen. We losten het telkens weer goed op en zorgden voor een verdere voorsprong.

S.V.O. kreeg wat vrije worpen nadat Maaren in zijn enthousiasme wat tikken uitdeelde (niet expres, maar door goede verdediging wil dat wel eens gebeuren. Goede fouten vind ik dat). De vrije worpen waren voornamelijk mis en in de laatste periode lieten Koen en Bouke nog wat mooie scores zien en toen was het gedaan. We hebben gewonnen van de nummer 1!

Volgens mij was dit voor iedereen een superleuke wedstrijd . Eindelijk een partij die redelijk gelijk was aan ons niveau. Dat maakt het spel toch wel een stuk leuker.

We kunnen wel zeggen dat we in de finale staan. Volgende week hangt het erom. Dan worden we kampioen of we eindigen op de tweede plaats. Maar hee, verder leg ik er geen druk op hoor! Als we volgende week net zo spelen als afgelopen zaterdag zijn onze kansen aanzienlijk.

Maar eerst maar eens genieten van deze overwinning! Die wordt ons niet meer afgepakt! Wat zijn Dynthe en ik trots op onze toppers!
Eindstand 33 – 15.

Scores:
Bouke 10
Shola 7 (1 vrije worp raak)
Jonas 4
Maaren 4
Roemer 2
Kiki 2
Luca 2
Koen 2

Opvallende niet-scoorders:
Mehmet gunde zijn teamleden de scores en passte goed door, zorgde voor het stelen van de bal en dat de tegenpartij zeer goed verdedigd werd.

Boudewijn stond erg veel open en heeft ook aardig wat doelpogingen op zn naam staan (helaas wilden ze niet vallen). Ook heeft hij ontzettend goed achter zn mannetje aangerend om te voorkomen deze scoorde, of verder kon dribbelen.

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.