Zomer doet XU12 goed

30 maart 2014 – Irene XU12-2, Bilthoven

Vandaag hoefden we gelukkig pas om 13u te beginnen, want met de start van de zomertijd zou je zomaar van slag kunnen raken. Ikzelf – de coach- had hier al een beetje last van… Een onverwacht afgesloten oprit naar de snelweg en een doolhof in Bilthoven bracht mij een kwartier later dan afgesproken in de sporthal. Gelukkig nog ruim op tijd en de kinders waren al goed aan het warm lopen dankzij Roemer’s vader, die de begeleiding op zich had genomen. Mijn dank is groot!

We startten met ̩̩n scheidsrechter omdat de tweede ook nog in de wintertijd leefde. Er werd begrip voor getoond en netjes geluisterd. De eerste periode hadden we even nodig om dat uurtje tekort in te halen. Na het eerste kwart waren we wakker en stonden we dankzij o.a. Mehmet en Boudewijn goed voor met 6 Р14.

Het zelfvertrouwen steeg, maar men begon wat de verdediging wat los te laten. Jammer, want de tegenstander kreeg zo de ruimte en kon een aantal keer goed doorlopen, waardoor zij flink scoorden. Er mocht wel wat meer pit in komen, vond ik. We stonden nog voor (16 – 22) maar dit kwart hebben we wel verloren met 10 – 8.

En toen mocht ik onze enige dame Kiki het veld opsturen. Zij was iets verlaat door een tennistoernooi en sprong snel bij. Dit loonde! Ze stond goed vrij en dat werd gezien. Ze gooide even drie ballen raak achter elkaar! Wat mij betreft mag ze vaker vooraf tennissen! Ook Koen wist het netje vaak te vinden en zij zorgden er dan ook samen voor dat de fijne voorsprong werd behouden en we zelfs iets uitliepen. We stonden inmiddels 12 punten voor. Het was 24 – 36.

Het laatste kwart hadden we het te pakken. De verdediging liet nog wel wat te wensen over, maar we hadden het geluk dat hun scores niet vielen. Onze aanval daarentegen was super. Goed samenspel, via het bord spelen en rustig (maar enthousiast) blijven.

We eindigden met een prachtige en zeer verdiende winst.

Eindstand 30 – 52.

En een speciale dank aan ons enthousiaste publiek! Boudewijn had even een blik familie opengetrokken wat samen met de ouders van Roemer, Luca, Koen, Kiki, Maaren, Mehmet en Jonas voor een superaanmoediging zorgde! Onze grote dank daarvoor, we hebben het gevoeld!

Scores:
Koen 14
Boudewijn 10
Mehmet 10
Maaren 8
Kiki 6
Luca 4

En omdat niet scoren nooit betekent dat je er niet bijhoort nog twee extra vermeldingen!
Roemer heeft heel goed doorgepasst, vele rebounds gepakt en zeer goed verdedigd.
Jonas wist vaak de bal af te pakken en weg te dribbelen, zodat we weer konden aanvallen.
Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.