XU12-1 danst in de rust

Zaterdag 22 november 2014 – New Stars XU12-1, Nieuwegein

De New Stars uit Nieuwgein spelen in oranje, wat betekende dat we eindelijk weer in onze eigen geel/blauwe tenues mochten spelen. Het was wederom een vroegertje, maar het was geen zondag en het leek wel of dat een hoop scheelde. Het team leek wat fitter dan vorige week zondag.

Tijdens de warming up ging het lekker. Een nieuwe oefening tussendoor werd goed opgepakt en gaf meteen de gelegenheid om ‘warm te schieten’. Sowieso vind ik dat we een goede warming up lopen.

De scheidsrechter was in haar eentje (blijkbaar heb je spijbelende scheidsrechters bij elke club), maar floot heel prettig. Ze zag heel veel en was eerlijk. Belangrijke eigenschappen.

We hadden een jongens-team tegenover ons, maar daar laten we ons al lang niet meer door uit het veld slaan. Het concept “mannetje kiezen” begint ook steeds concreter te worden voor iedereen. Er werd goed overlegd en de juiste mannetjes werden gekozen.

Na de sprongbal werd wel duidelijk dat we weer met redelijke dribbelaars te maken hadden, waardoor New Stars in de eerste periode de enige was die scoorde. Het ging er verder eigenlijk best rustig aan toe. Bij ons was Fedra de eerste die voor punten zorgde. Dat gaf het team moed.

Vanaf de kant blèrde ik dat men zich niet moest laten intimideren door een verdediger. Beschermen die bal en dribbel maar door, of draai juist weg. Dit werd allemaal heel goed gedaan. Toch raakten we aardig wat ballen kwijt, omdat de spelers van New Stars erg happig op de bal waren (iets wat wij ook echt moeten zijn!), konden ze regelmatig de bal afpakken of onderscheppen.

Verdedigend vond ik dat we echt heel hard werkten. We zakten al eerder terug in de verdediging dan we een paar wedstrijden geleden deden en dat hielp echt. We vormden dreiging! New Stars kwam niet, of met moeite, door ons heen. Malou was vaak, samen met Jay, op tijd terug en ze wist ook goed in de weg te staan. Ook Jara probeert zoveel mogelijk haar man, of de man met de bal, in te halen.

Alleen die aanval. We zijn nog steeds te begripvol, te lief en weinig vel. Alsof we de bal niet willen hebben. Kijken omhoog en wachten tot de bal onze kant op komt. Maar dat is niet genoeg. Een enkeling springt, vliegt en grijpt naar de bal. Maar de meeste handen die ik zag, hoorden echt bij de oranje shirtjes. Dat moet meer geel zijn!

In de rust namen we vooral even ons momentje. Rustig aan doen, een appeltje eten, flesje water wegtikken, maar ook liedjes zingen met een bijbehorend dansje (ja dames, dit is vastgelegd op video!). Zo konden we weer fit beginnen aan de tweede helft.

Met slechts zes spelertjes, vond ik dat we het echt wel goed deden! Maar helaas misten we duidelijk mankracht. New Stars dribbelde ons keer op keer voorbij, waardoor zij wel heel erg uitliepen.

Het is mooi om te zien dat iedereen zo zijn eigen talentjes heeft. Jara knalde de bal over de middellijn met haar bekende snelle dribbels en dook vol op de bal wanneer de mogelijkheid er was. Kiki wist maar liefst drie keer de bal in de basket te gooien. Jay, die bekend staat om zijn sprintjes in de verdediging, knalde er op los. Hij maakte zelfs nog een persoonlijk fout, wat ik alleen maar kan toejuichen, want dat betekent dat hij ervoor gaat. Hiervoor kreeg de tegenpartij een bonuspunt. De score zat namelijk al wel. De bonus was gelukkig mis. Fedra wist een paar keer in de passlijn de bal weg te tikken van de tegenpartij. Malou probeert veel in de rebound te gaan en doet goede pogingen tot het afpakken van de bal en Kerem hield zich zo stil, dat hij werd vergeten door zijn verdediger. Daardoor kwam hij wel heel erg veel vrij! Daar gaan we meer gebruik van maken in de volgende wedstrijden! (of geef ik nu de tactiek weg… de tegenstander van volgende week leest dit misschien ook wel… sssst!)

Als goedmakertje zorgde Jay op de valreep nog voor de dubbele cijfers op het scorebord!

En ondanks dat we voor de zoveelste keer werden ingemaakt, vond ik het een leuke partij om te coachen en naar te kijken.

Eindstand: 47 – 10

 

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.