De liefde van XU12

14 februari 2015, BC Shooters, Dudok Arena, Hilversum

Eindelijk, een maand na onze eerste wedstrijd, mochten we het veld weer eens betreden. Op deze mooie Valentijnsdag hadden we er echt zin in.

Vandaag had ik de opstelling zo gemaakt, zodat iedereen een keer de bal in mocht nemen. Dat vond ik wel zo eerlijk en dat is voor iedereen leuk natuurlijk!

Kiki en Anna mochten de spits afbijten. Zij zorgden als eerste voor het innemen van de bal. Dat het een poos geleden was, merkte ik helaas. Al vanaf minuut 1 kwamen we er niet lekker in. XU12 had te veel liefde voor de tegenpartij en gaf BC Shooters lay-ups kado, alsof het chocolaatjes uit een valentijnshart waren. Dat moest echt beter!

Genoeg met die liefde! Even de schouders eronder! Fedra en Jara waren aan de beurt om de bal in te nemen. Na veel pogingen was het dan Fedra die er aan het eind van de tweede periode voor het eerst doorheen kwam. De kop was er af, wij stonden ook met scores op het bord!

En vanaf dat moment ging het gelukkig ietsje beter. Het innemen van de bal werd in de derde en vierde periode verzorgd door Ida en Kiki, en Laurens en Jara.

Met name in de periode voor de rust lukte het om ons getal op het scorebord enigzins op te halen. Laurens mocht twee vrije worpen nemen en hij gooide er één raak met een prachtig schot! In diezelfde periode wisten Jara en Jay ons getal op het scorebord op 9 punten te zetten. Helaas was BC Shooters inmiddels al aardig wat uitgelopen.

Ruststand: 9 – 25

Na de pauze pakten we vooral de verdediging goed op. Kerem en Kiki mochten met elkaar het innemen van de bal verzorgen. En wat gebeurde veel! Ballen afpakken, meer achter de dribbelaars aan zitten en meer in de rebound. Jay was heel goed bezig in de verdediging en zat er bovenop. Dit resulteerde in twee vrije worpen, waarvan er eentje raak was!

XU12 in actie

Malou was lekker fel op de bal en dat kwam goed uit, want zij was de volgende die met Kiki de bal in mocht nemen. Dit mocht lekker vaak! Doordat we best heel aardig verdedigden, bleven de scores van BC Shooters een beetje uit. En zo hoort het!

We probeerden dit vast te houden in de voorlaatste periode. Dania en Kiki zorgden voor de bal en Kerem stond heel vaak mooi vrij! Hij wist zelfs bijna te scoren voor ons! Volgende keer zit ‘ie raak! We leken er wat beter in te komen.

Omdat het in de aanval nog niet zo wilde lukken, gingen we voor de verdediging. Jara en Jay waren aan de beurt voor de bal. En die verdediging ging goed! We kregen het zelfs voor elkaar dat BC Shooters niet één keer scoorde! Wij, daarentegen, wisten het netje twee keer te raken! Dit was een mooie afsluiting.

En zeg nou zelf, iedereen smelt toch van deze lieverds? Kijk eens wat ze voor de coach op het coachingsbord hadden gezet!

De liefde van XU12

Wát een liefde!

Eindstand: 17 – 41
Jara scoorde op de valreep nog één keer met een prachtige lay-up, maar omdat de toeter al was gegaan, telde deze niet meer. Jammer!

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.