XU12 en het groeiende zelfvertrouwen

17 januari 2014 – BC Shooters MU12, de Kuil, Bunschoten-Spakenburg

Bij XU12 is het wel even heel erg stil geweest. En om te voorkomen dat de volgende wedstrijd gespeeld wordt, zonder een verslag van de vorige, bij deze een update!

Na onze zoveelste nederlaag, kwam de uitnodiging voor een nieuwe competitie als geroepen. Een competitie in de regio met alleen maar beginnende basketbalteams. Dat zag ik wel zitten!

Er werd heel zelfstandig warmgelopen, ingegooid en rustig voorbereid op de wedstrijd. Tijdens het bespreken van de tactiek bleek dat iedereen er ontzettend veel zin in had. Nieuwe ronden en nieuwe kansen!

Teambespreking_XU12_Dunckers

Druk in overleg over de tactiek! – Fotocredit: Quirien Aretz

En dat we beter op onze plek zijn in deze competitie bleek al vrij snel. Onze tegenstander, BC Shooters MU12, was een gelijkwaardige tegenstander. We konden ze prima bijhouden. Na de eerste periode opende Jara de score voor ons en was het gelijk. Met 2 – 2 op het scorebord kon er nog van alles gebeuren.

Het zelfvertrouwen groeide met de minuut. Waar we in de tweede periode wat dribbelaars door lieten en op een achterstand kwamen, wisten we dit in te halen in de derde periode. Zeer goed verdedigingswerk (nul scores voor Shooters!) en maar liefst 5 scores (een drietje van Dania en een lay-up van Kiki) van onze kant, bracht ons weer redelijk gelijk.

Shooters wist er vlak voor de rust weer twee keer door te komen, waardoor we de rust in gingen met 12 – 7. Niemand leek het erg te vinden en nam even rustig de tijd om bij te komen.

Prachtig om te zien dat we echt voor de bal vochten. Waar kon doken we erop en probeerden we deze met man en macht af te pakken. We hebben net geoefend met pivoteren (wegdraaien van de verdediging, waarbij je één voet op de grond houdt) en dit werd heel goed in de praktijk gebracht.

Ook verraste het team mij met vrijlopen. Er werd bewogen alsof er levens op het spel stonden, waardoor er best wat kinderen vrij kwamen. Ik kon het team zelfs betrappen op rebounds.

Rebound_XU12_Dunckers

Allemaal in de rebound! – Fotocredit: Quirien Aretz

Allemaal acties waar ik heel erg trots op ben. Het zelfvertrouwen van het team groeide zichtbaar en dat belooft veel goeds voor de komende wedstrijden.

Een puntje voor verbetering is ons uithoudingsvermogen/conditie. Het werd duidelijk dat we in de eerste helft keihard van start waren gegaan en dit kwamen we tegen na de pauze. Onze energie was een beetje op, waardoor BC Shooters ons vaak voorbij kwam en uitliep.

Maar al met al was het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en volgens mij ook om te spelen. De spelertjes gaven zelf ook al aan dat ze nu veel meer durfden, omdat de tegenpartij ‘ook niet zo heel goed was’.

A.s. zaterdag moeten we tegen hetzelfde team, maar dan thuis. Eens zien wat er in de tussentijd is bijgeleerd!

Eindstand 30 – 13
Volgens mij was het 15 punten voor ons, want we hebben in de laatste periode ook een keer gescoord… maar deze staat niet op het sheet helaas.

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.