XU12 in actie tegen Break Stars

20 februari 2015, Break Stars, Baarn

De wedstrijd bij de Break Stars in Baarn was zo’n 4 keer verzet. Maar vandaag was het zover. Een gekke dag en een lastig tijdstip. Vrijdagavond 18:00u is met het begin van de voorjaarsvakantie niet het ideale tijdstip, maar we zouden er voor gaan.

We hadden tijd genoeg om even lekker warm te lopen en wat in te schieten, want Break Stars had niet echt haast om te beginnen met de wedstrijd. Om kwart over 6 klonk dan eindelijk het fluitsignaal voor de openings-sprongbal.

En wat begonnen we lekker! In de tweede minuut wist Jara ons al op een 6 Р2 voorsprong te brengen. Helaas wisten we dit niet vast te houden en werden we al gauw weer ingehaald door de, voornamelijk lange, jongens van Break Stars. We voelden ons nogal geintimideerd door de lengte en het feit dat het alleen maar jongens waren. We kwamen in de volgende twee perioden niet ̩̩n keer langs de heren, waar zij de ene na de andere bal raak schoten. Even zonk de moed ons in de schoenen.

XU12 in actie

Ik probeerde het team wat op te peppen. Want dat het alleen maar jongens waren, mocht ons niet deren natuurlijk! Dit leek te helpen, want in de opvolgende 3 perioden wist Breaks Stars slechts twee punten te scoren. Onze verdediging was bijna waterdicht. We waren heerlijk fel, stonden in de weg en deden zeer goeie pogingen tot het stoppen van de bal. We waren zo gefocust op de verdediging, dat we bijna vergaten dat wij ook een basket hadden om ballen in te gooien. Dit lukte slechts één keer, maar wel met een loepzuivere layup van Kiki!

Dat we bijna alles al hadden gegeven bleek in de voorlaatste periode. We werden overruled door de mannen van Break Stars. Hoe dit kwam, wisten we niet goed. We besloten nog één keer alles uit de kast te halen. En dat lukte! In de laatste periode wederom geen scores voor Break Stars en onze debutant Philippine wist ein-de-lijk (na vele pogingen) die bal eens ín de basket te krijgen. Super!

Snel naar huis en weekend en/of vakantie vieren! Thuis gaan we proberen de rollen om te draaien! Want we blijven er gewoon in geloven!

Teamfoto

Eindstand: 34 – 12

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.