XU12 houdt de handen omhoog voor de winst!

7 maart 2015 – Crackerjacks MU12-2, Amersfoort

Over de vorige wedstrijd is geen verslagje geschreven… En dat is eigenlijk een beetje bewust gedaan. We hadden vakantie en daardoor mistten veel spelers en daarnaast hadden we ook niet echt onze dag. Wat ik er nog wel even over wil zeggen is dat Sven debuteerde die wedstrijd en hij wist ook meteen als eerste te scoren! Dat is natuurlijk wel even het vermelden waard.

Dan de wedstrijd van zaterdag 7 maart. Op deze zeer zonnige dag mochten wij naar Amersfoort om te spelen tegen de Crackerjacks. Een meidenteam. We waren met een flinke ploeg. Maar liefst 11 Dunckers-leden liepen een warming up!

Na wat high fives en een flinke yell kon de strijd beginnen. Omdat we nog wel eens vergeten voor de rebound te gaan, sprak ik met het team af dat ze onder de basket sowieso de handen omhoog moesten houden. Ongeacht welke basket dat was. Deed iemand dat niet? Dan kostte dat het team 1 push-up. Ik stond klaar om te gaan tellen!

Pushup verdiend
De eerste pushup is verdiend… Alleen Laurens laat die handjes zien!

En dat had effect! De handen werden massaal in de lucht gehouden en daarmee hadden we niet alleen af en toe de bal te pakken, we vormden ook nog eens flink wat dreiging! De meiden van Crackerjacks raakte hier een beetje van in de war. En daardoor wisten wij in de eerste drie minuten te voorkomen dat zij scoorden. Het was Jara die in diezelfde minuut onze openingsscore verzorgde.

Crackerjacks liet het er niet zomaar bij zitten en kwam in twee minuten tijd op een voorsprong. Het werd spannend! Wij zaten bovenop de bal, pakten rebounds en Anna wist er toen door te komen en de basket te raken. Vrijwel direct daarna werd er een fout op Kiki gemaakt. Met twee prachtige vrije worpen wist zij ons weer gelijk met Crackersjacks te krijgen.

Voorspelling
Een voorspellende gave van XU12?

Wat waren we goed bezig! Er waren inmiddels wel al drie push-ups “verdiend”, want nog steeds zag ik niet alle handjes in de lucht. Dit zette de boel op scherp. Er werd gevochten om de bal, gedribbeld, pogingen tot scoren gedaan. Wederom was het Jara die de basket vond en ons op een voorsprong bracht. Crackerjacks stak hier een stokje voor. Twee keer kwamen ze ons voorbij. Malou zorgde er op haar beurt weer voor dat we met een kleine voorsprong de rust in konden gaan. Ze scoorde maar liefst twee keer achter elkaar!

Ruststand
Ruststand

Nou kwamen we op ons kritieke punt. Na de pauze zijn de meesten er vaak een beetje uit. Jacob hield iedereen bij elkaar en er werden nog even flink wat lay-ups gelopen. Hierdoor bleven we warm en hopelijk ook scherp.

Toch waren we ook al wel een beetje moe. Dit resulteerde in vijf punten voor Crackerjacks en nul voor ons. Gelukkig wisten wij weer wat in te lopen, want Kiki en
Laurens scoorde allebei! Kiki zelfs een driepunter, maar de scheids gaf dit niet door aan de tafel, helaas. Jacob en ik waren het erover eens dat dit toch echt een drietje was! We stonden weer met één puntje voor! De spanning was om te snijden!

Helaas wist Crackerjacks er toch nog een aantal keer door te komen en dreigden erg uit te lopen. Kerem vocht een paar keer goed voor zijn plekje en er werd een fout op hem gemaakt. Gek was wel dat Sven degene was die de vrije worpen nam. Hoe dit precies kan, weet ik niet. Het maakt ook niet zoveel uit, want hij schoot er eentje raak! Zo hebben Sven en Kerem toch goed samengewerkt!

Vrijeworpen Kiki en Sven
Sven (boven) en Kiki nemen vrije worpen

De laatste allesbeslissende periode brak aan. Het was nog mogelijk! Slechts driemaal hoefden we te scoren, dan stonden we voor. Ik beloofde het team dat wanneer zij zouden winnen, ik het aantal push-ups (inmiddels 5) zou halveren. Dit zagen ze wel zitten. Nog eenmaal een keiharde yell en we gingen er voor!

En wat vochten we hard! We zaten er bovenop en het lukte Crackerjacks niet goed meer om ons voorbij te komen. Ook zij vonden het superspannend! Kiki was de start van een kleine reeks scores! Fedra volgde al gauw. En we werden gek! We stonden gelijk en we trokken nog even twee minuten alles uit de kast! En ja hoor! Jara nam het beslissende schot! Nog even een minuutje alles op alles om Crackerjacks niet meer te laten scoren en toen…. Klonk er een fantastisch geluid… Namelijk het geluid van een zoemer! De wedstrijd was afgelopen en de score gaf nog steeds aan dat wij voor stonden! We hadden gewoon gewonnen!

Het geluk kon niet op! Snel voor het scorebord een foto! Onze eerste wedstrijd gewonnen! En zo terecht. Er is keihard gewerkt. En wat ben ik onwijs trots op alle 11 de spelers! Want ook al heeft niet iedereen gescoord, we hebben allemaal meegewerkt aan dit mooie resultaat! In één klap verdwenen alle andere wedstrijden als sneeuw voor de zon.

Eindstand
De eindstand! Het staat er echt!

Plus twee hele dikke duimen van Jacob en mij!

En de push-ups? Dat waren er inmiddels 6. Beloofd is beloofd, deze mogen door de helft. Dus drie push-ups per persoon!

Facebooktwitter

1 thought on “XU12 houdt de handen omhoog voor de winst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.