MU14 trapt af in Nieuwegein

De eerste wedstrijd van het seizoen was een uitwedstrijd en ook nog eens op een zondag. Na een wat falende navigatie, waren de coaches ook aangekomen. Uiteindelijk keurig op tijd, bleek, want ook al was het nog vroeg in de middag, de planning van New Stars was al uitgelopen met een half uur. En dat terwijl wij stonden te popelen om te beginnen!

Ik dacht alle meiden raak gekiekt te hebben, maar zie nu dat Rana er niet op staat! Zij hoort er natuurlijk ook bij!

Na snel warmlopen, line-up en een peptalk, liepen de eerste vijf meiden het veld op. We begonnen met gewoon spelen. Verdedigen, op de juiste plek staan in de aanval en kijken wat we tegenover ons hadden staan.
Een fel team, bleek al gauw. Er gebeurde zoveel tegelijk dat we wat moeite hadden om er lekker in te komen. Na een time-out van onze kant gingen we met wat nieuwe afspraken de volgende minuten in. Met succes! De eerste scores vielen ook voor ons! Het felle New Stars werkte wel aanstekelijk, want binnen no-time stonden er wat fouten van onze kant op het sheet. Goed bezig, meiden!

In het tweede kwart lag de focus nog meer op die verdediging. En dat was meteen terug te zien in het aantal punten van New Stars. Waar zij ons in het eerste kwart met 24 punten achterlieten, kwamen ze er nu slechts vijf keer door. Ruim de helft minder! We gingen de rust in met een goed gevoel.

Ruststand: 35 – 15

Een nieuwe helft, betekent nieuwe kansen. En weer groeiden we een stukje. In de eerste vier minuten leek New Stars zelfs wel wat moeite te hebben om óns voorbij te komen. Het was vermoeiend, maar we gaven alles. En dat was te merken aan het energieniveau. Tegen het einde van het derde kwart was het lastig om gefocust te blijven. We verloren onze aandacht en we gaven te veel puntjes gratis weg.
Halverwege het laatste kwart gaven we, na een time-out, nog even een eindsprint. En een goeie! Wij scoorden helaas niet meer, maar New Stars ook niet! De verdediging zat potdicht en dat frustreerde de meiden uit Niewegein. Goed zo! Want we zijn dan pas net begonnen, we laten niet zomaar over ons heenlopen.
En dat ze hard gewerkt hebben, was te zien aan de rode koppies, maar ook zeker aan het aantal fouten op het sheet. Er stonden er maar liefst 8 op en er zijn er twee of drie niet eens genoteerd. Veel fouten betekent dat er gevochten is. De meiden mogen trots zijn op zichzelf! Niet gewonnen. Wel een goeie start. En dat belooft veel voor de rest van het seizoen.
Eindstand: 57 – 23
Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.